Káva pestovaná na úpätí hory Kerinci na ostrove Sumatra. Kávu pestuje niekoľko malých farmárov združených v družstve Alko. Vďaka tomuto združeniu môžu spoločne spracúvať vypestovanú kávu a sú konkurencieschopnejší na trhu s kávou. Družstvo Alko vzniklo v roku 2013 a získalo špeciálny grant od Svetového fondu na ochranu prírody na podporu budovania infraštruktúry a informovanosti poľnohospodárov o ekologickom poľnohospodárstve a ochrane prírody v národnom parku Kerinci.
Táto káva bola spracovaná procesom dvojitej fermentácie, pri ktorom sa zrelé čerešne ukladajú na kryté lôžka na 24-hodinovú suchú fermentáciu. Potom sa na dlhší čas namočia do vody, počas ktorej prebieha druhá fermentácia, a nakoniec sa premyjú čistou vodou, kým sa neodstráni všetok mucín. Cavas sa suší na vyvýšených lôžkach pod priehľadnou strechou, kým nedosiahne 15 % vlhkosti, a potom sa premiestni na betónové terasy na konečné sušenie.
Země původu | Indonésie |
---|---|
Kontinent | Austrálie a Indonésie |
Nadmořská výška | 1 350 - 1 700 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Mount Kerinci, Kerinci Highlands |
Odrůda | Sigararutang, Andung Sari |
Způsob zpracování | dvojitá fermentace |
Druh kávy | 100% arabika |
Země původu | Indonésie |
---|---|
Kontinent | Austrálie a Indonésie |
Nadmořská výška | 1 350 - 1 700 m n. m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (medium) |
Region | Mount Kerinci, Kerinci Highlands |
Odrůda | Sigararutang, Andung Sari |
Způsob zpracování | dvojitá fermentace |
Druh kávy | 100% arabika |